Луценко понизив прокурора Кулика до начальника відділу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко понизив прокурора Генпрокуратури Костянтина Кулика до начальника відділу.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

Наказ про призначення Кулика на нову посаду був підписаний 19 липня. Кулик обіймав посаду заступника начальника департаменту міжнародного правового співробітництва — начальника відділу процесуального керівництва кримінальними провадженнями. Тепер же він начальник четвертого відділу другого управління Департаменту організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних злочинів, підслідних Державному бюро розслідувань (ДБР).

Чим цікавий Кулик?

У березні він направив поштою підозри близьким соратникам тоді ще чинного президента Петра Порошенка — заступнику голови АП Олексію Філатову, колишній голові НБУ Валерії Гонтаревій, ексголові АП Борису Ложкіну, Макару Пасенюку та іншим — у можливому отриманні грошей від олігарха Сергія Курченка. У Генпрокуратурі тоді заявили, що підозри у цій справі дійсно вручили 98 особам, у тому числі високопосадовцям, але соратникам Порошенка — незаконно.

Кулик також проходив у справі про незаконне збагачення на суму 2,8 млн грн на посаді прокурора сил АТО з 2015 року. За версією слідства, у період з 2011 до 2015 року, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав сукупний дохід розміром понад 1 млн 670 тис. грн. Більшість цих коштів була витрачена в закладах харчування, на автозаправних станціях та в магазинах. Водночас у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 млн грн і склали близько 3,4 млн грн.