«Депутатство не приваблює». Радник голови СБУ Дубілет розповів про відмову від походу в політику та роботу в спецслужбі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Радник в. о. голови СБУ Дмитро Дубілет відмовився від можливості балотуватися до Верховної Ради від партії «Слуга народу». Про це він розповів в інтервʼю theБабелю.

Дубілет підтвердив, що така пропозиція йому надходила. «Пропонували. Відмовився. Мене депутатство не надто приваблює», — пояснив він і додав, що політика загалом може бути йому цікавою, але тільки якщо там є «правильні проєкти». Також радник СБУ допустив роботу у виконавчій владі.

Говорячи про напрямки власної роботи на посаді, Дубілет зосередився на протидії рейдерству та контрабанді.

«Сподіваюся, скоро ми оголосимо про деякі пілотні проєкти, які дозволять перевізникам працювати «по-білому» і менше платити хабарів. Ці рішення ми також разом із Максом [головою Митної служби Максимом Нефьодовим] опрацьовуємо», — пояснив Дубілет. Він додав, що перший пілотний проєкт протидії контрабанді запустять 1 серпня.

«Це стосуватиметься так званих «консолідованих вантажів, коли в одному контейнері багато різних найменувань. Зараз там цікава ситуація: такий тип вантажів легально майже неможливо ввезти в Україну — недостатньо чітко виписана процедура», — резюмував він.

Повну версію інтервʼю з Дмитром Дубілетом читайте тут.

  • Дубілет в інтервʼю theБабелю розповів, що у Службі безпеки України планують боротися з рейдерством шляхом запровадження авторизації угод.
  • Партія «Слуга народу» планує скасувати «поправку Лозового» до Кримінально-процесуального кодексу, яка, зокрема, зобовʼязувала слідчого звертатися за дозволом на експертизу до суду.