У «Слузі народу» планують скасувати «поправку Лозового» до КПК і розширити функції слідчих

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партія «Слуга народу» планує скасувати «поправку Лозового» до Кримінально-процесуального кодексу, яка зокрема зобовʼязувала слідчого звертатися за дозволом на експертизу до суду. Про це в інтервʼю theБабелю розповів кандидат в нардепи від цієї партії Денис Монастирський.

Кандидат підкреслив, що в партії виступають за повернення слідчому можливості особисто, за погодженням з прокурором призначати експертизи без дозволу слідчого судді.

«Ми також хочемо, щоб слідчий і прокурор могли призначати певні запобіжні заходи [запобіжний захід у вигляді особистого зобовʼязання] і здійснювати слідчі дії [йдеться про тимчасовий доступ до речей і документів] без суду у справах, які вимагають швидкості», — зазначив Монастирський.

Він додав, що вже відбулася зустріч з керівниками неформальних груп фракцій, на якій обговорювали стан готовності законопроєктів і визначали їхню пріоритетність. «Зараз у нас діє 21 внутрішній комітет, кожен з яких напрацьовує щонайменше десять законопроєктів. Є блок, який стосується змін до Конституції, — це і питання недоторканності народних депутатів, і розширення підстав для дострокового припинення їхніх повноважень. Ці законопроєкти потрібно внести одразу, бо зміни до Конституції — це тривалий процес», — зазначив він.

Повну версію інтервʼю Дениса Монастирського читайте тут.