Зеленський просить користувачів Facebook обрати голову Одеської облдержадміністрації з пʼятьох кандидатів. Хто вони?

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Володимир Зеленський представив пʼять кандидатів на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації і попросив в українців поради. Їхні фото і коротку біографію він розмістив у Facebook.

«Добрий день, Одещино!

Як і обіцяв, звертаюся до вас по пораду щодо кандидатури голови Одеської ОДА. Ми відібрали п’ятьох претендентів. Що скажете про цих осіб?» — написав Зеленський.

Андрій Андрейчиков — 41 рік, у минулому керівник низки підприємств. З 2016 року керівник громадської спілки «Українська асоціація вторинних металів та ресурсів». Помічений на постачанні металобрухту в невизнане Придністровʼя та на співпраці із сепаратистами. Про це написала у Facebook журналістка проєкту «Схеми» Наталія Седлецька. За її даними, претендент на посаду глави Одеської області входить до закритого мисливського клубу «Мисливець 2007» (до якого належать лише 10 людей). Один із членів клубу, Дмитро Череп, який у 2015 році хотів створити «Одеську народну республіку», звозив до Одеси бойовиків «ЛДНР». За це його засудили на 5 років, він визнав провину й пішов на угоду зі слідством.

26 червня до будівлі обласної адміністрації виходили активісти з протестом проти призначення главою Одеської ОДА бізнесмена Андрія Андрейчикова.

Тетяна Петракевич — 37 років, слухачка Української школи політичних студій. Громадська активістка, волонтерка, підприємець, засновниця та директор одеської «Відкритої європейської школи».

Ольга Квасніцька — 44 роки, депутатка Одеської міськради. Наразі викладає в Національному університеті «Одеська юридична академія» та є головою благодійного фонду «Французький бульвар».

Максим Куций — 36 років, підприємець, працював у банківському секторі, наразі власник і директор інвестиційної компанії.

Максим Болдін — 44 роки, депутат Одеської міської ради V скликання, свого часу очолював її юридичне управління. Голова Вищої ревізійної комісії адвокатури та керуючий партнер юридичної фірми.

ЗМІ називали його «юристом Гурвіца». Потім працював в Антимонопольному комітеті. Був одним із фігурантів «справи Смоляра» (2010 р.), яка стосувалася «бартерного» обміну понад 20 комунальних обʼєктів нерухомості, у тому числі будівлі Центрального РАГСу, на одне приміщення поблизу Другої Застави. Згідно з матеріалами слідства, Болдін власноруч завізував рішення міськради про передачу приватній компанії нерухомості. Проте йому вдалося уникнути кримінального покарання за це у звʼязку із закінченням терміну давності.