Головою Служби зовнішньої розвідки став Владислав Бухарєв

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Головою Служби зовнішньої розвідки став Владислав Бухарєв

Facebook / Бухарєв Владислав

Новим главою Служби зовнішньої розвідки став Владислав Бухарєв, який є чинним депутатом Ради від партії Юлії Тимошенко «Батьківщина».

Про це на брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка.

Бухарєв з грудня 2007 по березень 2010 року обіймав посаду першого заступника голови Державної податкової адміністрації України — начальника податкової міліції. У березні 2014 року тоді в. о. президента України Олександр Турчинов призначив Бухарєва першим заступником глави СБУ — начальником головного управління по боротьбі з корупцією. У тому ж 2014 році Бухарєв пройшов у Раду.

Зазначимо, що він перебуває під російськими санкціями «у звʼязку з недружніми діями України щодо російських громадян і юросіб». Також у Бухарєва є медаль ФСБ «За бойову співдружність».

На своїй сторінці у Facebook він пояснив, що отримав нагороду 10 років тому за участь у міжнародній операції з запобігання переправлення великої партії наркотиків.

«Приблизно 10 років тому я брав участь у проведенні міжнародної операції з запобігання перекидання великої партії наркотиків з країн Латинської Америки до Європи. У цій операції були задіяні представники спеціальних служб та правоохоронних органів різних країн, зокрема зі США, Росії, Європи, Нікарагуа. В результаті проведеної операції був ліквідований ряд наркокомбінатів, розкриті та задокументовані раніше невідомі способи доставки та приховування наркотиків, арештовано членів і ватажків наркоугруповань, з незаконного міжнародного обігу наркотиків вилучено сотні кілограмів кокаїну. Ця операція врятувала не одну людську долю», — написа він та додав, що вважає невірним приховувати від людей наявність цієї нагороди.