Тереза Мей залишила посаду премʼєр-міністра Великої Британії

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Тереза ​​Мей офіційно залишила посаду премʼєр-міністра Сполученого Королівства. Свою прощальну промову Мей виклала у Twitter.

«Я рада передати правління новому лідеру Консервативної партії та майбутньому премʼєр-міністру, який працював у моєму Кабінеті міністрів і який, дотримуючись зобовʼязань у відповідності до маніфесту Консервативної партії, відданно виконуватиме волю народу, яка була виявлена у 2016 році», — сказала Мей під час свого прощального слова у парламенті.

Парламент провів Терезу Мей оплесками, після чого вона направилася до Букінгемського палацу для передачі прохання про відставку королеві Єлизаветі II.

Також до відео Тереза Мей додала коротке повідомлення.

«Власне, політика — це те, що ми робимо щодня для життя людей у цій країні», — написала колишня премʼєрка.

  • Тереза Мей очолювала уряд з 13 липня 2016 року. Після трьох невдалих спроб заручитися підтримкою палати громад щодо її угоди про умови виходу Великої Британії з Євросоюзу, досягнутої на переговорах з європейськими лідерами, під тиском деяких членів уряду і депутатів-консерваторів 24 травня вона була змушена оголосити про свою відставку — спочатку з посади лідера правлячої Консервативної партії, а з обранням нового лідера торі також і з посади премʼєр-міністра.
  • 23 липня новим премʼєр-міністром Великої Британії обрали Бориса Джонсона. За кандидатуру Джонсона проголосували понад 92 тисячі зі 160 тисяч членів Консервативної партії.
  • Перш ніж залишити посаду премʼєр-міністра Великої Британії, Тереза Мей зізналася, що відчуває «суміш гордості та розчарування». Про це вона заявила у своєму останньому в статусі премʼєра інтервʼю ВВС.