НАБУ знову обшукує «Богдан Моторс». Компанія заявила про загрозу зриву поставок транспорту муніципалітетам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в офісі компанії «Богдан Моторс» на Рибальському півострові у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними агентства, обшуки проходять в рамках справи про реструктуризацію кредиту від Укрексімбанку. У корпорації «Богдан Моторс» назвали обшуки політично мотивованими, заявивши про повну необґрунтованість обвинувачення.

«Ми неодноразово відкрито говорили про те, що кредит брався для будівництва заводів, але в умовах катастрофічного обвалу авторинку, фінансової кризи, девальвації гривні, відсутності держпідтримки та фінансування це призвело до того, що компанія була не в змозі обслуговувати кредит, і банк пішов назустріч», — повідомив агентству прессекретар корпорації Сергій Красуля.

У компанії також зазначили, що постійні обшуки загрожують виконанню корпорацією виграних на конкурсах контрактів, які стосуються постачання автобусів і тролейбусів муніципалітетам. Вони закуповують їх за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Компанія «Богдан Моторс» обʼєднує виробничі активи українського автовиробника — корпорації «Богдан», до якої входять автобусно-тролейбусний завод у Луцьку і завод легкових авто в Черкасах.