НАБУ проводить обшуки в приміщенні компанії «Богдан» і спортклубу «5 елемент»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшук у приміщеннях компанії «Богдан Моторс», зокрема у спортклубі «5 елемент», у Києві.

За повідомленням пресслужби, це повʼязано з розслідуванням розтрати державного майна в особливо великих розмірах посадовцями Міноборони та Генштабу ЗСУ. За версією слідства, у 2015—2018 роках вони незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт і закупили його за завищеними цінами.

Як повідомили theБабелю джерела в антикорупційних органах, обшуку в спортклубі «5 елемент» намагалися завадити. Люди, які перебували в приміщенні, посилалися на те, що там розташована «приймальня народного депутата». За інформацією «Українських новин», це приймальня сина Петра Порошенка — Олексія.

У президента корпорації «Богдан Моторс» Олега Гладковського повідомили, що він наразі перебуває за кордоном і «не зможе прибути у зазначений час в п’ятницю 19 липня на зустріч до НАБУ». «Детектив у визначений законом спосіб попереджений. Одразу після повернення в Україну, в разі необхідності, Олег Володимирович з’явиться до детектива НАБУ», — заявили у пресслужбі Гладковського.

  • 5 липня колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський, якого відсторонили після скандалу з розкраданнями в «Укроборонпромі», знову очолив автомобілебудівну корпорацію «Богдан».
  • У березні президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони.
  • Станом на 2019 рік власниками клубу «5 елемент» залишаються Петро Порошенко та його соратник Ігор Кононенко.