Вакарчук запропонував ухвалити закон про відносини з Росією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вакарчук запропонував ухвалити закон про відносини з Росією

Пресслужба політичної партії «Голос»

Верховна Рада повинна ухвалити закон, який би чітко регламентував відносини між Україною і Росією в усіх сферах. Про це лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив у коментарі Укрінформу.

«Україна взагалі дуже страждає від політики подвійних стандартів. І держава часто не хоче брати на себе відповідальність за багато речей, а тому залишається відкритим питання, скажімо так, моральної відповідальності людей. Наприклад, чому одні люди принципово не їздять на гастролі до країни-агресора, а інші навпаки — активно гастролюють у Росії. Тому було б добре, щоб держава взагалі ухвалила чіткий закон, умовно кажучи, про співіснування з державою-агресором, де чітко окреслювалося б, що можна, а що ні, і тоді це питання було б зняте», — пояснив Вакарчук.

У березні минулого року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт «Про особливості ведення гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави-агресора і на тимчасово окупованій території України».

Документ передбачає створення реєстру українських гастролерів на території РФ і окупованих територіях України. Також законопроєкт передбачав введення гастрольного збору для організаторів концертів з участю артистів, які потрапили у такий реєстр. Надходження від цього збору повинні спрямовувати на потреби Збройних Сил.