На закордонних виборчих дільницях 14 країн опрацьовано 100% протоколів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На закордонних виборчих дільницях у 14 державах опрацьовано 100% електронних протоколів на дострокових виборах до Верховної Ради. Інформацію оприлюднено на сайті Центральної виборчої комісії (ЦВК).

За результатами опрацювання 100% протоколів, на виборчих дільницях в Австралії, Кувейті, Білорусі, Кіпрі, Македонії та Чорногорії лідирує партія «Європейська солідарність». Більшість виборців в Азербайджані, Грузії, Ірані, Йорданії, Киргизькій Республіці, у Вірменії, Індії та В’єтнамі, за результатами опрацювання 100% протоколів, обрали «Слугу народу».

Загалом на усіх закордонних дільницях опрацьовано 17,64% протоколів. Наразі лідер за кордоном партія «Слуга народу» — 31,37%, на другому місці «Європейська солідарність» — 28,34%, за нею йде «Голос» Вакарчука — 17,42%.

  • У Польщі на чотирьох виборчих дільницях — у Варшаві, Кракові, Гданську та Любліні — на позачергових парламентських виборах проголосували загалом 4 240 українців.
  • За партію «Слуга народу» проголосували 44,2%, «Опозиційну платформу — За життя», — 11,4%, «Європейську солідарність» — 8,8%, «Батьківщину» — 7,4%, «Голос» — 6,5%. Про це свідчать остаточні дані Національного екзит-полу, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Київським міжнародним інститутом соціології та Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.
  • Центральна виборча комісія (ЦВК) розпочала оприлюднювати на своєму сайті результати голосування на дострокових виборах до Верховної Ради. Так, станом на 22:30 опрацьовано 0,05% протоколів.