Українку, яку підозрюють у торгівлі дітьми, знову затримали. Цього разу в Азербайджані

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Громадянку України Юлію Сусляк, яку підозрюють у торгівлі дітьми, затримали в Азербайджані.

Про це заявив її адвокат Зураб Тодуа, повідомляє телеканал «Руставі 2».

За його словами, українку зняли з поїзда, коли вона поверталася з Баку в Тбілісі. «Зі мною звʼязалася громадянка Сусляк після того, як ми забили тривогу в ЗМІ, і сказала, що перебуває на території Азербайджану. Вона каже, що її без будь-яких правових підстав із застосуванням сили затримали в Азербайджані і не дають права вʼїзду на територію Грузії», — заявив Тодуа. Він додав, що 22 липня Сусляк планувала провести пресконференцію в Тбілісі.

Водночас ЗМІ уточнюють, що поїзд зупинили працівники МВС поблизу міста Гардабані й примусово відвезли Сусляк у невідомому напрямку. За попередніми даними, затримання відбулося за вказівкою генпрокурорів Грузії, проте у відомстві причетність до зникнення українки заперечують.

ТАСС із посиланням на пресслужбу МВС Грузії повідомляє, що громадянці України відмовили у вʼїзді до Грузії через відсутність у неї достатньої кількості грошей і страховки мандрівника.

  • Вперше Юлію Сусляк затримали 25 квітня 2019 року в Грузії, куди вона прибула з Москви разом із 10 малолітніми дітьми. Українку звинуватили у торгівлі неповнолітніми. Згодом вона планувала виїхати на окуповану територію Абхазії.
  • Семеро дітей Сусляк — від сурогатних матерів. Зараз одна з біологічних матерів перебуває в Грузії під вартою. Її з чоловіком теж підозрюють у торгівлі дітьми.
  • 7 червня уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба привіз на літаку 10 дітей додому. За його словами, ними займуться органи опіки.
  • 19 липня Тбіліський міський суд Грузії звільнив у залі суду українку Юлію Сусляк. Сама підсудна заявила, що справу проти неї сфабрикували.