Убивство «Сармата»: слідство викликало на допит народного депутата

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Слідство у справі про вбивство ветерана АТО Віталія Олешка з позивним «Сармат» викликало на допит як свідка народного депутата від «Волі народу» Олександра Пономарьова. Про це у Facebook написав нардеп Мустафа Найєм.

«Кілька годин тому Національна поліція вручила повістку про виклик на допит народному депутату Олександру Пономарьову в якості свідка у справі про вбивство активіста Віталія Олешко з позивним «Сармат», — написав парламентар.

Цю інформацію theБабелю підтвердив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

«Справді, нардепу Олександру Пономарьову сьогодні вручили повістку, його викликали на допит до Головного слідчого управління Нацполіції на завтра. Він проходить у справі в якості свідка», — розповів Тракало.

За словами нардепа Мустафи Найєма, Олександра Пономарьова разом з народним депутатом від БПП Сергієм Валентировим можуть підозрювати у причетності до замовлення вбивства «Сармата».

«Обидва депутати на даний момент балотуються по мажоритарних округах в Запоріжжі від партії «Опозиційна платформа — За життя». Олександр Пономарьов, відповідно, по 78 округу, а Сергій Валентиров по 81 округу», — зазначив парламентар.

До свого допису Найєм долучив відео з моментом вручення Пономарьову повістки.

Пізніше, як передає «Українська правда» помічниця нардепа Дарина Братанова заявила, що його викликали на допит не у справі про вбивство АТОвця Віталія Олешка.

«Жодним чином ні до Олешка, ні до Пономарьова справа не відноситься. Це лише привід зробити медійну картинку з перекрученою інформацією. Це дуже схоже на використання адмінресурсу та роботу поліції в інтересах провладного кандидата», — заявила вона.