Вночі: суд арештував підозрюваного у вбивстві «Сармата», у колонії Одеси виявили жорстоке ставлення, а США розмістять у Польщі безпілотники

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Суд знову арештував підозрюваного у вбивстві «Сармата»

Печерський районний суд Києва повторно арештував підозрюваного в організації вбивства ветерана АТО Віталія Олешка з позивним «Сармат» Михайла Сігіду. Про це пише «Радіо Свобода».

Він залишиться під вартою до 12 липня.

Раніше, 6 червня, суд під час неанонсованого засідання пізно ввечері відхилив клопотання слідства про продовження терміну тримання під вартою Михайла Сігіди. Тоді суддя Сергій Вовк вирішив випустити підозрюваного під домашній арешт.

США розмістять у Польщі розвідувальні безпілотники

Президент США Дональд Трамп і лідер Польщі Анджей Дуда підписали спільну декларацію про оборонну співпрацю. Вона передбачає, що Вашингтон розмістить на території Польщі ескадрилью розвідувальних безпілотників MQ-9.

«У разі необхідності США планують обмінюватися інформацією, отриманою в результаті операцій цієї ескадрильї, для підтримки наших оборонних цілей», — вказано в декларації, пише «Інтерфакс-Україна».

В одеській колонії, де стався бунт, виявили жорстоке ставлення

В Одеській виправній колонії №51, де раніше стався бунт вʼязнів, провели позаплановий моніторинговий візит. Як повідомляє пресслужба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представник омбудсмена у південних областях Олександр Остапенко під час візиту до колонії виявив ознаки жорстокого ставлення до засуджених.

З’ясувалося, що вʼязнів недостатньо забезпечують питною кип’яченою водою, а самі вони скаржаться на системні побори в колонії та необґрунтовані догани. Крім цього, в туалетах немає перегородок, душові не облаштовані кабінками, а освітлення в колонії тьмяне. Також засудженим не завжди надають ліки за медичними показаннями.

Туреччина придбала у Росії установки С-400

Туреччина закупила російські зенітні ракетні комплекси С-400 й очікує отримати їх уже в липні. Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Раніше США намагалися переконати Туреччину в тому, що купівля С-400, несумісних із системами, що стоять на озброєнні країн НАТО, є необережним кроком.

У Камеруні бойовики «Боко харам» убили 37 людей

У Камеруні стався збройний напад бойовиків терористичної організації «Боко харам», внаслідок якої загинули 37 осіб. Це сталося на острові Дарак на озері Чад, повідомляє «Анадолу».

Серед загиблих — 21 військовий і 16 мирних жителів. Співробітники сил безпеки затримали 15 членів терористичної організації.