Російський Слідком порушив справу проти лідера ОУН Коханівського через напад на Російський центр в Києві у 2018 році

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу проти українця, лідера Добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського.

Про це йдеться на сайті Слідкому.

Справу відкрили за статтями про публічні заклики до здійснення терористичної діяльності через інтернет, а також про напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом.

За даними російських слідчих, 18 лютого 2018 року учасники ОУН та інших українських націоналістичних організацій «під керівництвом Миколи Коханівського напали на будівлю Російського центру науки й культури [в Києві], закидали камінням фасад будівлі дипломатичної установи, розбили вікна, двері, завдали великої матеріальної шкоди, порушили режим роботи російської установи».

Слідком стверджує, що Коханівський напередодні цієї події поширив відеозвернення із закликом долучитися до акції.

  • 17 лютого 2018 року молодики із шевронами організацій «С14», «Традиція і порядок» і «Правий сектор» зайшли в будівлю представництва російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці, відомого як «Росспівробітництво», розташованої на Подолі в Києві, і розмалювали всередині стіни написами: «Геть ФСБ», «Смерть Росії», «Свободу політв’язням» та «Це вам за Крим».
  • 18 лютого учасники акції «Смерть Росії», ініційованої організацією «ОУН» Миколи Коханівського, атакували офіси кількох установ у центрі Києва. Вони закидали камінням і яйцями будівлю організації «Росспівробітництво» (Російський центр науки та культури в Києві). Внаслідок нападу були розбиті вікна, на стіні один з учасників залишив напис «Смерть Росії».