Сенат США ухвалив резолюцію, присвячену Революції гідності та памʼяті про Небесну сотню

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Сенат США ухвалив резолюцію, присвячену пʼятій річниці Революції гідності та памʼяті Небесної сотні. Про це повідомляє посольство України в Сполучених Штатах.

Резолюцію ухвалили одностайно, а її авторами виступили понад 20 сенаторів від Республіканської та Демократичної партій.

У резолюції США привітали вільні президентські вибори та висловили сподівання, що так само вільно відбудуться і парламентські. Також сенатори висловили підтримку новоствореній Православній церкві України.

Крім цього, США знову засудили анексію Криму, агресію Росії щодо України, а також побудову газопроводу «Північний потік — 2». Також у резолюції від Росії вимагають негайно звільнити захоплених українських моряків та інших політичних вʼязнів.

  • 8 липня Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) прийняла Люксембурзьку декларацію, частиною якої є резолюція із засудженням окупації Криму та мілітаризації акваторії Чорного й Азовського морів Росією.
  • Шість країн-членів ООН, а саме Бельгія, Франція, Німеччина, Польща, Велика Британія та Естонія, звернулися до Росії з вимогою повернути Україні захоплених моряків і припинити конфлікт на Донбасі. Таку заяву країни зробили за підсумками засідання Ради безпеки ООН, ініційованого Росією щодо мовного закону України.
  • Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) розробило посібник із термінології щодо конфлікту на Донбасі.