Суд відклав розгляд апеляції у справі Януковича до осені

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Київський апеляційний суд відклав розгляд апеляцій на вирок Оболонського райсуду столиці у справі стосовно державної зради президента-втікача Віктора Януковича на 13 вересня. Таке рішення оголосив головуючий суддя Юрій Трясун. Про це повідомляє «Укрінформ».

Також суд визначив наступні після цієї дати засідання у справі — 23 вересня на 11:00 і 30 вересня на 11:00.

Прокурор Руслан Кравченко пояснив, що така тривала перерва в розгляді апеляції повʼязана з технічними причинами. Зокрема, ще не призначено запасного суддю, а також у суддів період відпусток. Також він додав, що засідання 15 липня власне не відбулося.

  • 24 січня Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років вʼязниці. Його визнали винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни.
  • Суд розглядав цю справу з кінця червня 2017 року. За цей час відбулося понад 90 засідань, допитали чинного президента, спікера, секретаря РНБО та ексголову СБУ — усього понад 50 свідків. Один за одним змінювалися адвокати, під час засідань траплялися бійки, учасники кілька разів викликали поліцію.
  • У червні Апеляційний суд Києва почав розглядати скарги адвокатів колишнього президента-втікача Віктора Януковича на вирок Оболонського райсуду Києва, згідно з яким він був засуджений до 13 років позбавлення волі.