Близького соратника Януковича повернули до бази розшукуваних осіб

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Колишнього соратника президента-втікача Віктора Януковича та ексдепутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка, відомого також як «Юра Єнакієвський», повернули до бази розшукуваних осіб.

Речник Національної поліції Ярослав Тракало сказав theБабелю, що до Нацполіції надійшли від Генеральної прокуратури лист та копія постанови про скасування постанови прокуратури Одеської області про закриття кримінального провадження стосовно підозрюваних, зокрема Юрія Іванющенка, на підставі чого він був знятий із розшукових баз.

У звʼязку з цим розшук «Юри Єнакієвського» поновили.

Профіль Юрія Іванющенка у базі розшуку МВС

Міністерство внутрішніх справ України

У розшукових обліках МВС зазначають, що серед статей звинувачення — вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоровʼя особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах (ст. 189, ч. 3); привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою (ст. 191 ч. 5).

Запобіжний захід щодо ексрегіонала не застосовувався.

  • Юрій Іванющенко втік із України наприкінці 2014 року. На початку 2015 року його оголосили в розшук у звʼязку зі звинуваченням у привласненні та розтраті майна в особливо великих розмірах. Іванющенку оголосили про підозру в незаконному збагаченні.
  • На початку 2017 року суди закрили усі справи щодо Іванющенка. У Верховному суді заявляли, що в цьому винна Генпрокуратура.
  • 3 липня зʼясувалося, що колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка, відомого також як «Юра Єнакієвський», зняли з розшуку.
  • 5 липня Генеральна прокуратура поновила розслідування стосовно колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.