Вночі: автобус УДО потрапив в аварію, «112 Україна» передумав показувати фільм Олівера Стоуна, а українка виграла тенісний турнір у Франції

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Автобус УДО потрапив в аварію у Запорізькій області, у Зеленського заперечили причетність

На запорізькій трасі потрапила в аварію колона автобусів із дітьми з Кривого Рогу. Одним із учасників ДТП був мікроавтобус Управління державної охорони. Потерпілих немає.

В Офісі президента спростували інформацію про те, що аварію спричинив кортеж Володимира Зеленського. Там заявили, що авто президента серед машин, які потрапили в ДТП, не було.

Напередодні міністр інфраструктури опублікував фото з місця ДТП та написав, що кортеж президента «на швидкості підрізав колону автобусів з дітьми».

«112 Україна» відмовився від показу фільму Олівера Стоуна

Телеканал «112 Україна» відмовився від трансляції у своєму ефірі фільму Олівера Стоуна та Ігоря Лопатьонка Revealing Ukraine, у якому дають інтервʼю Володимир Путін, Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Згідно з повідомленням на сайті каналу, таке рішення ухвалили з міркувань «безпеки працівників».

«Безпека співробітників телеканалу «112 Україна» та сайту «112.ua» для нас понад усе. Ми вдячні Міжнародній редакційній раді за швидку реакцію на ситуацію з погрозами телеканалу з боку націоналістичних сил», — йдеться в повідомленні.

Українська тенісистка перемогла на турнірі у Франції

Українська тенісистка Катаріна Завацька виграла турнір ITF W100 в Контрексевіле (Франція) із призовим фондом 100 тис. доларів.

Про це повідомили в Федерації тенісу України.

У вирішальному матчі 19-річна українська тенісистка здобула перемогу над спортсменкою з Норвегії Ульрікке Ейкер: 6:4, 6:4.

У Москві поліція розігнала учасників акції протесту біля Мосміськвиборчкому

У столиці Росії Москві біля будівлі міського виборчкому жорстко розігнали акцію протесту проти недопуску незалежних кандидатів на вибори в столичну думу і перевірки їхніх підписів. Напередодні ввечері громадяни й самі кандидати вимагали зустрічі з головою Мосміськвиборчкому Валентином Горбуновим та оголосили безстроковий сидячий страйк.

За попередніми даними, поліція затримала не менше ніж 20 людей. Таку цифру навів кандидат у депутати Мосміськдуми Ілля Яшин у Twitter. Телеканал «Дождь» повідомив про 23 затриманих, а «ОВД-Инфо» — про 38 осіб.

У Гонконзі сталися сутички між протестувальниками та поліцією

У Гонконзі під час антиурядової демонстрації в неділю, 14 липня, відбулося кілька сутичок із поліцією. Про це пише The Guardian.

Протест розпочався в північному районі Ша Тін вдень та був мирним до настання темряви. Увечері поліція почала зачищати вулиці. Правоохоронці кілька разів застосовували балончики з перцевим газом. Протестувальники кидали у відповідь дорожні конуси та пляшки.

За підрахунками організаторів, на вулиці вийшли близько 115 тисяч людей. Правоохоронці заявили лише про 28 тисяч.