«У нього в телефоні був величезний потенціал розвитку нашого міста». Девелопер Вавриш розповів про перемовини Кличка зі світовими мільярдерами

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Девелопер, консультант президента Володимира Зеленського з розвитку Києва Андрій Вавриш підтвердив, що нещодавно мав зустріч з мером Києва Віталієм Кличком, на якій він, зокрема, висловив йому свої претензії щодо реалізації одного з інвестиційних проектів.

Про це Вавриш заявив у інтервʼю «Дзеркалу тижня».

За його словами, два тижні тому йому зателефонував Віталій, «із запитанням, що не так і які в мене до нього претензії», після чого вони зустрілися. Він зізнався, що його здивувало те, що під час зустрічі Кличко зателефонував одному з найбагатших людей у світі, але чомусь цей «девайс не перетворився на проєкти».

«Для того, аби ви розуміли рівень моїх претензій, розповім усього одну історію, яку я йому тоді й нагадав. Коли Кличко тільки прийшов у місто, в нас починався такий собі великий проєкт, і ми обговорювали план його реалізації. Зараз не скажу точно, який. Але суть в іншому. Мова зайшла про те, аби під цей проєкт привезти до Києва одну дуже відому в світі заможну людину. Проскочило прізвище Карлоса Сліма — одного з найбагатших людей у світі. Віталій каже: «Секундочку», — набирає номер і говорить: «Карлосе, привіт! Ти де, у Нью-Йорку? У мене до тебе є питання. Тут такий цікавий проєкт, до тебе сьогодні прийде мій брат і все розповість докладно». Я отетерів. Я сидів і розумів: щойно людина за одну хвилину зробила те, чого не може зробити ні МЗС, ні президент, ні премʼєр. У телефоні в цього чоловіка був величенний потенціал розвитку нашого міста. Це просто в голові не вкладається… «Навіщо ти мені все це нагадуєш?» — запитав мене Віталій на нашій останній зустрічі. На що я попросив назвати бодай одну людину з його телефону, яка інвестувала в Київ за пʼять років. Мені дуже жаль, що цей девайс не перетворився на проєкти. Не тільки для Києва — для України», — сказав Вавриш.