На Рівненщині вибухом вбило двох дітей. Вони знайшли невідомий предмет у сейфі свого діда

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

У Рівненській області у селищі Смига Дубенського району 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик загинули внаслідок вибуху.

Як йдеться у повідомленні відділення Нацполіції у Рівненській області, це сталося близько 12 години у суботу, 13 липня. Вибух стався на літній кухні 59-річного дідуся підлітків. На момент вибуху його не було вдома.

Як зазначив перший заступник глави Нацполіції Вʼячеслав Аброськін, діти взяли із металевого сейфа невідомий предмет, який потім здетонував. Діти загинули на місці.

Також за даними поліції, чоловік полюбляв збирати різний металобрухт. Його вже притягували до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, вибуховими речовинами або боєприпасами.

На місці події наразі працює слідчо-оперативна група Дубенського відділу поліції та області, а також працівники вибухотехнічного відділу ГУНП. Поліцейські встановлюють усі обставини трагедії.

  • 1 липня в Дніпропетровській області шестеро дітей віком від 4 до 16 років підірвалися на гранаті «Подкидыш», яку знайшли на смітнику. Від вибуху ніхто з дітей не загинув, але двоє отримали критичні поранення.