В Україні не можна застосовувати силу проти ЗМІ. Гендиректор «112 Україна» звернувся до Зеленського

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:
В Україні не можна застосовувати силу проти ЗМІ. Гендиректор «112 Україна» звернувся до Зеленського

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Генеральний директор «112 Україна» Єгор Бенкендорф виступив із заявою щодо обстрілу будівлі телеканалу з гранатомета. Текст заяви в суботу, 13 липня, опубліковала пресслужба каналу.

«Я звертаюся до Офісу президента України, Кабінету міністрів, особисто до міністра внутрішніх справ України, генерального прокурора і Служби безпеки України з вимогою негайно засудити злочинні дії щодо «112 Україна», — йдеться в заяві.

Бенкендорф також зазначив, що саме хоче почути від глави держави і спецслужб. «Ви повинні чітко і рішуче сказати: «В Україні не можна застосовувати силу проти ЗМІ». Цього від вас чекає весь цивілізований світ, зокрема посольства країн Великої сімки, куди ми уже звернулись за підтримкою», — йдеться в тексті заяви.

Він також зазначив, що охорона будівлі буде посилена, щоб усі працівники почувалися в безпеці. У заяві також йдеться, що у звʼязку з обстрілом ніхто не постраждав і канал продовжить своє мовлення в штатному режимі.

  • У ніч проти 13 липня у Києві обстріляли з гранатомета будівлю телеканалу «112 Україна». Інцидент стався о 3:00 за адресою вул. Дегтярівська, 21Г. Двоє осіб підʼїхали на автомобілі до телеканалу і відкрили вогонь з гранатомета, після чого зникли в невідомому напрямку. У стіні будівлі залишився отвір від пострілу. Частина вивіски з емблемою розлетілася тротуаром та проїжджою частиною. Поліція кваліфікувала подію як теракт і ввела оперативний план «Сирена».