Учені вперше записали спів «правильних» китів

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Ученим Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) вдалося записати перший звук співу «правильних» китів.

Запис оприлюднено на Twitter-сторінці TicToc by Bloomberg.

  • Південний гладкий кит, його ще називають «правильним», відноситься до групи вусатих китів. Є три види цих китів, яких можна знайти в Атлантичному і Тихому океанах. У дикій природі залишилося лише кілька сотень цих унікальних тварин. «Правильними» їх назвали тому, що в минулому вони були ідеальною мішенню для полювання через їхню нездатність швидко плавати, а також тому, що вони часто плавають поблизу узбережжя. Крім того, китобої могли легко транспортувати убитих тварин на берег, тому що труп молодого гладкого кита завжди плаває на поверхні води, а не тоне.
  • У червні 2019 року вченим з NOAA вдалося вперше в історії записати спів східної популяції японських китів. Цей вид вважають найрідкіснішим — вони на межі вимирання.
  • У грудні 2018 року уряд Японії заявив, що вийде з Міжнародної китобійної комісії і відновить комерційний китобійний промисел уперше за більш як 30 років.