Johnson & Johnson запускає випробування вакцини проти ВІЛ

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Американський фармацевтичний гігант Johnson & Johnson готується до серії випробовувань вакцини проти ВІЛ.

Про це розповіла офіційна представниця корпорації Коріна Рамерс-Верхувен, пише ТАСС.

За її словами, випробування пройдуть одразу в декількох країнах, зокрема, в США, Аргентині, Мексиці, Іспанії, Італії, Перу та Польщі.

Представник корпорації зазначила, що йдеться про третю фазу тестування експериментального препарату, який був розроблений «дочкою» Johnson & Johnson, що базується в Бельгії.

Зазначається, що це буде вже друга вакцина фармацевтичного гіганта проти ВІЛ на даній стадії тестів. Ще одну протестують у пʼяти південноафриканських країнах.

  • У березні стало відомо про третього пацієнта, якому вдалося вилікуватися від ВІЛ одразу після пересадки кісткового мозку. До цього науці були відомі лише два випадки повного одужання: пощастило пацієнтам зі США і Великої Британії.
  • У березні 2019 року каліфорнійський суд зобовʼязав Johnson & Johnson виплатити $29 млн жінці, хворій на рак. Позивачка звинуватила компанію, що захворіла через азбест, який містився в продуктах Johnson & Johnson. Після цього акції компанії впали на 1,8%.
  • У липні 2018 року суд присяжних у штаті Міссурі зобовʼязав компанію Johnson & Johnson заплатити $4,7 млрд за колективним позовом жінок, які заявили, що використання присипки Johnsonʼs Baby Powder спричинило у них рак яєчників. Шість із 22 жінок, від імені яких був поданий позов, вже померли. Компенсацію отримають їхні родини.
  • У червні 2019 року до суду американського штату Оклахома подали багатомільярдний позов проти фармацевтичного гіганта Johnson & Johnson. Компанію звинуватили у тому, що вона неправильно пояснює лікарям ризики вживання її опіоїдних препаратів, маніпулює даними досліджень і, як наслідок, долучилася до поширення епідемії залежності.