Реєстр педофілів та хімічна кастрація. Рада посилила покарання за сексуальні злочини проти дітей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Верховна Рада запровадила хімічну кастрацію за сексуальні злочини проти дітей. За цей законопроєкт проголосували 247 депутатів.

Хімічна кастрація

Згідно з документом, покарання полягатиме у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів. Вони складаються з хімічних речовин, мета яких полягає у зменшенні лібідо і сексуальної активності. Хімічна кастрація не буде застосовуватися до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років, і до осіб старших за 65 років.

Відкритий реєстр засуджених за сексуальні злочини проти дітей

Закон також передбачає створення єдиного публічного реєстру осіб, засуджених за зґвалтування малолітньої, неповнолітньої особи, насильницьке задоволення статевого потягу неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої особи, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.

Посилення кримінальної відповідальності

Парламент також посилив покарання за зґвалтування неповнолітньої особи до позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. При цьому зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої особи буде каратися позбавленням волі на термін від 10 до 15 років з примусовою хімічною кастрацією.

Крім цього, вчинення розпусних дій щодо неповнолітньої особи каратиметься позбавленням волі на термін до 5 років. Також за засудженими за перераховані вище злочини після звільнення встановлюватиметься довічний адміністративний нагляд.