Інтерпол розкрив велику міжнародну мережу педофілів. Заарештовано девʼять осіб і врятовано 50 дітей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міжнародна група поліцейських спільно з Інтерполом розкрила велику мережу педофілів у «даркнеті». Як пише AFP, результатом операції, яка тривала два роки, стало затримання девʼяти осіб в Таїланді, США й Австралії.

В Інтерполі відзначили, що змогли врятувати 50 дітей, над якими знущалися зловмисники та поширювали з ними відео та фото в інтернеті.

Правоохоронці в 60 країнах досі проводять розслідування, а тому очікується ще більше затримань. Наразі встановлено близько 63 тисяч користувачів сайтів з цієї злочинної мережі.

Перші арешти у цій справі відбулися ще в 2018 році, коли головний адміністратор одного з сайтів Монтрі Салангам був затриманий в Таїланді, а інший адміністратор, Руеча Токпутза — в Австралії.

Салангам в результаті отримав 146 років тюремного увʼязнення за насильство над дітьми, серед яких був його племінник. Шкільного педагога, який був спільником Салангама, засудили до 36 років вʼязниці.

Токпутза отримав 40 років позбавлення волі. На суді він визнав себе винним у 50 випадках жорстокого поводження з 11 немовлятами та дітьми у віці від 15 місяців у період між 2011 та 2018 роками.