Понад 500 випадків педофілії майже за 30 років. Єпископат Польщі опублікував звіт про домагання в церкві

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Понад 500 випадків педофілії майже за 30 років. Єпископат Польщі опублікував звіт про домагання в церкві

Bartek Miskiewicz / Flickr

У Варшаві оприлюднили звіт про сексуальні домагання до неповнолітніх з боку священників. Про це повідомляє прес-служба польської єпископальної конференції.

Заступник голови Конфедерації Єпископату Польщі архієпископ Марек Єндрашевський заявив, що проблема сексуального насильства над неповнолітніми — розповсюджене явище. І зауважив, що у боротьбі з педофілією не можна, забуваючи про жертв, захищати церкву як установу.

У звіті, зокрема, повідомляється, що згідно з даними Інституту статистики Церкви і Центру захисту дитини, з 1 січня 1990 року до 30 червня 2018 року зафіксовано 382 випадки сексуального насильства над малолітніми (діти до 15 років). А також 184 випадки насильства над підлітками, котрим 15 і більше років.

«Серйозність проблеми сексуального насильства над неповнолітніми — це, на жаль, розповсюджене явище, як в історичному контексті, так і суспільному. Воно було у всіх культурах і суспільствах. Зовсім недавно, завдяки зміні вразливості громадської думки, ця проблема стала темою систематичних досліджень. Раніше ця тема була табу. Якщо раніше всі або майже всі знали про те, що відбувається, то всі про це мовчали», — цитує архієпископа Марека Єндрашевського прес-служба єпископальної конференції.