ЦВК показала виборчі бюлетені жовтого та сірого кольору з новим дизайном

Дата:
ЦВК показала виборчі бюлетені жовтого та сірого кольору з новим дизайном

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук показала бюлетені, які вже віддруковані для позачергових парламентських виборів. На бюлетені жовтого та сірого кольорів нанесено стилізоване зображення будівлі Верховної Ради.

«Такого дизайну на бюлетені ще не було. Це дуже сучасний дизайн, який відрізняється від того, що було на минулих виборах», — сказала Сліпачук.

Усього надруковано 53 млн. 500 тисяч бюлетенів.

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

ЦВК назвала вартість одного примірника виборчого бюлетеня, ціна якого залежить від формату: у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі — 4 грн 20 коп., а в одномандатних округах, залежно від розміру бюлетеня, коливається від 2 грн 28 коп. до 4 грн 68 коп.

Гонтар Володимир / УНІАН

Нові бюлетені мають вісім ступенів захисту. Текст друкується тільки з одного боку на одному аркуші розміром 200 х 600 мм світло-сірого кольору з водяним знаком та захисними волокнами з використанням графічних захисних антисканерних елементів. Ці елементи виконуються з захисних фарб і елемента, який втрачає забарвлення внаслідок впливу тепла, а також з нанесенням номера виборчої дільниці із застосуванням захисної фарби, яка проявляється на звороті бюлетеня.

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Крім того, ЦВК затвердила форму і текст бюлетенів для голосування в мажоритарних округах. В залежності від кількості кандидатів бюлетені виготовляються за різними розмірами: до 6 кандидатів — 200 х 200 мм; до 11 кандидатів — 200 х 300 мм; до 18 кандидатів — 200 х 400 мм; до 33 кандидатів — 200 х 600 мм; до 50 кандидатів — 200 х 800 мм.

Прізвища кандидатів у цих бюлетенях будуть надруковані в алфавітному порядку. У разі повного збігу прізвищ, імен та по батькові кандидатів, відомості про них будуть розміщувати в порядку зростання їхніх дат народження.