З паспортом Росії в зоні ООС. СБУ викрила підполковника Нацгвардії на зборі секретної інформації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України викрила підполковника Національної гвардії у шпигунстві, повідомляє пресслужба відомства.

Затриманий у 2014 році, «підтримуючи ідеологію так званого «русского міра», виїхав до анексованого Росією Криму. Там він отримав паспорт громадянина РФ, водійське посвідчення, став на військовий облік і у пільговому порядку оформив військову пенсію, оскільки в 1995 році брав участь у бойових діях у Чечні на боці російських урядових військ.

У 2016 році підполковник влаштувався на військову службу до Головного управління Національної гвардії за сприяння колишнього керівництва НГУ. Він отримав допуск до державної таємниці та попросив відправити його в район проведення антитерористичної операції.

Перебуваючи в штабі АТО, підполковник накопичував на флешках великий обсяг секретної інформації про виконання бойових завдань підрозділами Нацгвардії на Донбасі.

Співробітники військової контррозвідки СБУ вилучили флешки, підполковника відсторонено від виконання службових обов’язків, а отримані стосовно нього матеріали СБУ передала до органів досудового розслідування.

  • 14 травня Національне антикорупційне бюро затримало екскомандуючого Національною гвардією Юрія Аллерова.
  • Екскомандувача Національною гвардією Юрія Аллерова підозрюють у заволодінні 81 млн грн. Йому інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 ККУ). Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.