У США затримали відомого мільярдера — підозрюють у торгівлі людьми

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
У США затримали відомого мільярдера — підозрюють у торгівлі людьми

Джеффрі Епштейн

Rick Friedman / Corbis via Getty Images

У Нью-Йорку заарештували американського мільярдера Джеффрі Епштейна за звинуваченням в торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації.

Про це повідомляють The New York Times та телеканал CBS.

Зазначається, що Епштейна затримали 7 липня після того, як його літак, який прибув з Парижа, приземлився в аеропорту в сусідньому з Нью-Йорком штаті Нью-Джерсі.

Епштейн має постати перед судом 8 липня.

Водночас Associated Press повідомляє, що арешт Епштейна може бути пов’язаний зі злочинами, які були скоєні ним в період між 2002 і 2005 роками. Тоді мільярдера звинуватили в тому, що він користувався послугами неповнолітніх повій. У 2008 році він визнав свою провину в залученні неповнолітніх до заняття проституцією та провів у в’язниці близько 13 місяців.

«Пан Епштейн платив готівкою десяткам дівчат, декому з них було лише 14 або 15 років, аби зробили йому оголений масаж, який часто закінчувався мастурбацією, оральним сексом або, щонайменше, в одному випадку, зґвалтуванням. Деякі з дівчат були втікачками або прийомними дітьми. Містер Епштейн просив одних дівчат завербувати інших», — пише видання.

За даними ЗМІ, особлива увага до цієї справи була прикута ще й тому, що мільярдер добре знав чинного президента США Дональда Трампа, а також колишнього американського лідера Білла Клінтона, принца Ендрю та герцога Йоркського.

Епштейн — засновник інвестиційної компанії J. Epstein & Co.