Голова Держкіно Іллєнко просить Зеленського вирішити ситуацію зі «Сватами». Раніше суд дозволив повернути серіал на телеекрани

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко звернувся до президента Володимира Зеленського через серіал «Свату», який за рішенням Окружного адміністративного суду Києва може повернутися в ефір українських телеканалів.

«Пане Володимире, ви вже не є продюсером серіалу «Свати», не є його виробником, сьогодні ви — президент України. Я вважаю, що саме ви маєте ухвалити рішення щодо подальшої долі цього серіалу і показати, що для вас є пріоритетом — повернення цього продукту в ефір чи очищення інформаційного простору України від українофобів, які нехтують національним суверенітетом і територіальною цілісністю нашої держави», — сказав Іллєнко.

За його словами, Держкіно поверне прокатне посвідчення на виконання рішення суду, але це покаже усій країні, що є пріоритетом для Зеленського.

Також Іллєнко заявив, що знає від оточення Зеленського, що той «дуже емоційно і болісно» сприйняв заборону «Сватів» у 2017 році. За його словами, це навіть стало поштовхом до того, що Зеленський вирішив претендувати на посаду президента.

«Але не повторюйте помилок ваших попередників. Серіал «Свати» — це ваша «Липецька фабрика». І хай вас не вводить в оману високий рейтинг цього серіалу, адже і цукерки «Рошен» із захопленням і насолодою поїдала вся Україна», — сказав Іллєнко.