Путін вимагає скасувати блокаду Донбасу з української сторони

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент Росії Володимир Путін вважає, що треба «скасувати указ колишнього президента [Петра] Порошенка, який організував блокаду» Донбасу. Про це він сказав на зустрічі з премʼєр-міністром Італії Джузеппе Конте. Тези з розмови наводять російські «РИА-Новости».

Путін заявив, що Мінські угоди вимагають повного відновлення відносин між Донбасом і Україною. Але цьому, за його словами, заважає «блокада регіону» з українського боку.

На прохання Конте швидше вирішити конфлікт на Донбасі Путін заявив, що від Москви не можна вимагати виконання Мінських угод. За його словами, «Росія не є стороною внутрішньоукраїнського конфлікту».

«Чому ви ніколи не питаєте наших українських партнерів: коли ви це зробите? Ми ж не можемо це зробити за них. Давайте я видам цей указ, що це буде тоді? Що це буде?» — сказав Путін.

  • У березні 2017 року президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про транспортну блокаду Донбасу.
  • Президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий вести діалог із Володимиром Зеленським за умови, що він перестане називати жителів окупованого Донбасу сепаратистами.
  • Президент Росії Володимир Путін переконаний, що питання звільнення українських військовополонених моряків має вирішуватися «спокійно, у робочому режимі», і це не варто повʼязувати з поверненням російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи.