«Схеми»: Родина кандидата від «Слуги народу», дітей якого хрестила дружина Медведчука, має віллу у Відні за €6 млн

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Родина кума дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко та кандидата під № 22 у списку партії «Слуга народу» Андрія Холодова володіє віллою у столиці Австрії Відні.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми» на «Радіо Свобода». Журналісти посилаються на офіційні документи з австрійського реєстру нерухомості.

Згідно з ними, ​маєток придбаний у 2013 році за €6 млн (за нинішнім курсом це 175 млн гривень). Це — вартість будинку на 360 квадратних метрів та 20 соток землі. Нерухомість оформлена на дружину Холодова – Катерину Шаховську. Дітей подружжя хрестила Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука.

​Будинок розташований у Відні на вулиці Лайнцерштрасе у районі Гітцінг. Як повідомляють «Схеми», це найбільш елітний спальний район австрійської столиці з дорогими приватними будинками. За п’ять хвилин ходьби від маєтку Холодових розташований будинок українського олігарха Дмитра Фірташа.

Також у Відні розташований салон весільних та вечірніх суконь, який належить дружині Холодова — він розташований на вулиці Вальфішгассе у центрі міста.

За інформацією журналістів, сам Андрій Холодов є «тіньовим бізнесменом», який заробляє на роздрібній торгівлі цигарками у столичних кіосках. Офіційно Андрій Холодов є бенефіціаром заводу «Ефкон-вікна» в столиці. Цей завод виробляє алюмінієвий профіль та інші будівельні конструкції з цього металу.