Іран депортував із країни британську співачку Джосс Стоун

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада Ірану депортували з країни британську співачку Джосс Стоун, повідомляє BBC.

Іран мав стати останньою в списку 200 країн, які співачка планувала відвідати в межах пʼятирічної «кругосвітньої подорожі». «Нас затримали, а потім депортували», — повідомила Стоун. Вона додала, що знає про заборону в Ірані жінкам виступати з сольними концертами.

«Проте, схоже, влада не вірить, що ми не будемо виступати на публічному шоу, тому вони внесли нас у те, що називають «чорним списком», — додала співачка. Джосс Стоун затримали і депортували з острова Кіш у Перській затоці, котре є єдиним місцем в Ірані, котре іноземці можуть відвідати без візи.

Співачка також додала, що працівники імміграційної служби в аеропорту острова закликали її звернутися в посольство Ірану у Великій Британії, щоб «розібратися у всьому і повернутися».

Державна телекомпанія Ірану, посилаючись на заяву поліції, повідомила, що Стоун не мала необхідних документів для вʼїзду до країни, коли вона прибула рейсом з Оману 29 червня. Поліція спростувала, що співачку заарештували, додавши, що її депортували в Обʼєднані Арабські Емірати.

Хто така Джосс Стоун?

Британська співачка, акторка. Володарка премій Grammy і BritAwards. Продала понад 10 млн копій своїх альбомів. Учасниця «супергурту», організованого солістом Rolling Stones Мікок Джагерром. Зіграла у понад двадцяти стрічках та телешоу.