Опитування: «Слуга народу» продовжує лідирувати на виборах в Раду, але її рейтинг помітно знизився

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Пʼять політичних сил можуть подолати прохідний барʼєр на позачергових виборах Верховної Ради, які заплановані на 21 липня. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Інститутом аналізу і прогнозування, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Лідером симпатій залишається партія «Слуга народу», однак її підтримка відчутно знизилася. Серед тих, хто визначився з вибором, за цю політсилу готові проголосувати 36,4% опитаних. За партію «Опозиційна платформа — За життя» проголосували б 11,3% респондентів, за Всеукраїнське обʼєднання «Батьківщина» — 6,8%, за партію «Європейська солідарність» — 6,6%, за партію «Голос» — 6,3%.

Інші партії не долають прохідний барʼєр: за Радикальну партію Олега Ляшка готові проголосувати 3,2%, за «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка — 3,1%, за «Силу і честь» Ігоря Смешка — 2,8%, за «Опозиційний блок» — 1,8%, за ВО «Свобода» — 1,6%, за «Українську стратегію Гройсмана» — 1,5%, за «Самопоміч» — 1,1%, за інші партії разом узяті — 1,4%.

Дослідження проводили з 21 червня по 3 липня. Всього опитали 2 016 респондентів, результати репрезентативні за статтю, віком і місцем проживання. Статистична похибка не перевищує 2,2%.