Опитування: До Ради проходять пʼять партій, ще дві мають шанси

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Сім партій мають шанси пройти до Верховної Ради за результатами позачергових виборів, що відбудуться 21 липня.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень імені О. Яременка, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Якби вибори відбувалися цієї неділі, в Раду б потрапили партії «Слуга народу» (підтримка 43,2%), «Опозиційна платформа — За життя» (12%), «Батьківщина» (9,4%), «Голос» (8,3%) та «Європейська солідарність» (8,2%).

Також шанси є в партій «Сила і честь» (4,1% голосів) та «Громадянська позиція» (3,9%). Їм необхідно здолати барʼєр у 5%.

  • Кандидат у нардепи від «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко та чинний премʼєр-міністр Володимир Гройсман очолили рейтинг політиків, яких українці хотіл б бачити на чолі уряду.
  • За даними опитування фонду «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, лідером симпатій українців залишається партія «Слуга народу». Разом з тим, уперше, згідно з опитуванням, барʼєр у 5% долає партія Ігоря Смешка «Сила і честь» — за неї готові проголосувати 5,2% серед тих, хто визначився з вибором. Долають виборчий барʼєр також «Опозиційна платформа — За життя» — 10,5%, «Батьківщина» — 10,2%, «Європейська солідарність» — 9,8% та партія Святослава Вакарчука «Голос» — 6,4%.