Коломойський: США надали Україні військову техніку, «щоб підтримувати конфлікт на Донбасі»

Дата:

Бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що США опосередковано «підтримують конфлікт на Донбасі», надаючи Україні військову техніку, зокрема протитанкові ракетні комплекси Javelin. Про це Коломойський заявив в інтервʼю «Новому времени».

Він також назвав ситуацію на Донбасі «внутрішнім громадянським конфліктом».

«Що сталося на Донбасі — це що сталося?.. Це внутрішній громадянський конфлікт... ніким не інспірований, ніякої Росією», — заявив бізнесмен.

При цьому він не став заперечувати, що на підконтрольних територіях є російська техніка.

«Поки буде конфлікт, буде там російська техніка. Це реалії життя. Так, вона там є. А у нас американська техніка з цього боку є. І що з цього? Джавеліни є у нас? Це чия техніка?» — зазначив Коломойський.

На його думку, США надали Україні військову техніку, «щоб підтримувати конфлікт на Донбасі», тому що «Америці вигідно тримати санкції проти Росії».

«Ми говоримо, що російські військові присутні на Донбасі. Це факт. Вони, правда, переодягнені у відпускників або когось. У «ДНР»/«ЛНР» 1 і 2-й корпуси, у всякому разі, те, що стосується офіцерського складу, то 100% там багато російських військовослужбовців, які поїхали у «відпустку» або у «відрядження» виконувати інтернаціональний обовʼязок. ... І не робіть з цього катастрофу — це нормальне явище», — додав бізнесмен.