Гендиректор «Прямого» Євгенія Захарова почала зʼявлятися на ZIK. Нещодавно канал очолив її колишній колега Олексій Семенов

Дата:
Гендиректор «Прямого» Євгенія Захарова почала зʼявлятися на ZIK. Нещодавно канал очолив її колишній колега Олексій Семенов

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Генеральний директор телеканалу «Прямий», який повʼязують з експрезидентом Петром Порошенком, Євгенія Захарова почала зʼявлятися на телеканалі ZIK. 3 червня генеральний продюсер «Прямого» Олексій Семенов звільнився з каналу та очолив холдинг «Новини», в який входять «112 Україна», NewsOne і ZIK, а 14 червня офіційно стало відомо, що ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак.

Захарову на ZIK бачили щонайменше двічі за останній тиждень. 27 червня вона дивилася разом з Семеновим трансляцію звільнення чотирьох українських полонених з полону бойовиків на Донбасі, про яке теж домовлявся Медведчук. А 1 липня знову відвідувала редакцію ZIK.

Свої візити на «канал конкурентів» Захарова коментувати відмовилася. На запитання, чи планує вона переходити на ZIK, вона теж не відповіла.

«Я офіційно є генеральним директором телеканалу «Прямий». Станом на зараз така інформація», — заявила Захарова кореспонденту theБабеля.

Працівники каналу кажуть, що останнім часом Захарова зʼявляється в офісі «Прямого» нечасто. «У кабінеті генерального директора сидить Світлана Орловська, вона керує каналом і приймає рішення щодо поточної роботи», — на умовах анонімності розповів кореспонденту theБабеля співробітник «Прямого».

24 червня з редакцією «Прямого» зустрічався Порошенко. Він заявив, що канал не будуть продавати людям Медведчука. На зборах як нового керівника телекомпанії представили ведучу Світлану Орловську.

Орловська заявила в коментарі «Детектору Медіа», що виконуватиме обовʼязки генпродюсера [раніше був Олексій Семенов] і гендиректора [раніше була Євгенія Захарова].

У реєстрі Мінʼюсту та в онлайн-сервісі перевірки компаній YouControl Захарова все ще зазначена як генеральний директор каналу «Прямий».

Система YouControl

Міністерство юстиції України

Офіційний власник «Прямого» Володимир Макеєнко телефоном відмовився комментувати звільнення Захарової і кинув трубку. Генпродюсер ZIK Олексій Семенов теж не прокоментував можливий перехід медіаменеджерки.

  • 14 червня стало відомо, що нардеп від фракції «Опозиційний блок» Тарас Козак став новим власником телевізійних мовників телеканалу ZIK — компаній «Міст ТБ» і ТРК «Нові комунікації». Журналісти телеканалу обурилися зміною власника, 90% редакції написали заяви про звільнення.
  • Експрезидент Петро Порошенко може отримати опціон на купівлю телеканалу «Прямий». Про це в коментарі theБабелю розповіла голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар («Народний фронт», 16-й номер у списку партії Порошенка «Європейська солідарність»).