Проєкт обговорювали до першого туру виборів президента. Девелопер Вавриш розповів, як готували переїзд АП

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Проєкт обговорювали до першого туру виборів президента. Девелопер Вавриш розповів, як готували переїзд АП

Facebook / Andriy Vavrysh

Девелопер Андрій Вавриш, якого називають другом глави Офісу президента Андрія Богдана, розповів, що проєкт переїзду Адміністрації президента розроблявся ще до першого туру виборів глави держави, і в Київській міськадміністрації він кілька років вивчав питання перенесення урядового кварталу.

Вавриш розповів theБабелю, що Богдан звернувся до нього за порадою, а після ретельного аналізу для Офісу президента обрали Український дім на Європейській площі.

Девелопер від імені «Слуги народу» також зустрічався з мером Києва Віталієм Кличком. У розмові порушувалося питання про переїзд Офісу президента в Український дім.

Девелопер розповідає, що мер пообіцяв всіляко цьому допомагати. Однак джерела theБабеля стверджують, що стосунки Вавриша з київською владою напружені: у девелопера конфлікт із соратником Кличка Вадимом Столаром, який багато років неформально курирує питання столичної забудови.

Щодо перенесення Офісу президента Вавриш каже, що своє завдання у проєкті він вже виконав. За реконструкцію будівлі відповідатиме команда кандидата в депутати від «Слуги Народу» Івана Юнакова (65 місце у списку партії). Вавриш зі свого боку обіцяє допомагати Національному художньому музею, якому планують передати будівлю Адміністрації президента на Банковій.