У список «Голосу» відбирали кандидатів дуже швидко. На виборах очікують отримати до 25%

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У список «Голосу» відбирали кандидатів дуже швидко. На виборах очікують отримати до 25%

Поліщук Максим / УНІАН

Кандидатів у список партії Святослава Вакарчука «Голос» набирали дуже швидко, в режимі нон-стоп.

Про це в інтервʼю «Українській правді» розповіла голова політсили Юлія Клименко.

«Процес був дуже швидкий. Це практично було 2,5 тижні нон-стоп роботи, 24/7. Процес відбувався наступним чином. Ми були відкриті абсолютно до всіх. Спочатку всі документи завантажувалися через сайт. У нас не було персонального прийняття документів», — сказала вона.

За словами Клименко, кандидати проходили перевірку за десятьма критеріями, де не останню роль грала репутація. Пакет документів кандидата розглядали сім осіб з комітету партії, після чого приймалося рішення про включення або не включення людини до списку.

Вона не назвала прізвища членів комітету, але додала, що одним із семи був Вакарчук. «Ми б не хотіли робити їх публічними. Можу сказати, що Святослав був членом цього комітету. Він не мав права вето, а був фактично рядовим членом», — пояснила Клименко.

Глава партії також зазначила, що «Голос» планує набрати на виборах у Верховну Раду від 10 до 25% голосів.

«Ми чітко бачимо наш потенційний ріст і ми бачимо, що ми можемо як мінімум 24—25% провести. Якщо ми встигнемо активно зробити агітаційну кампанію. Безумовно, якби кампанія була довшою, відсотки були б, можливо, і більшими. Але наші можливості — це щонайменше 10%, максимум 24%», — додала Клименко.