Опитування: У Раду проходять пʼять партій, підтримка «Голосу» росте, «Слуги народу» — падає

Дата:
Опитування: У Раду проходять пʼять партій, підтримка «Голосу» росте, «Слуги народу» — падає

Jennifer Boyer / Flickr

У Верховну Раду проходять пʼять партій, підтримка партії Святослава Вакарчука «Голос» зростає, а «Слуги народу» незначно знижується. Про це говорять дані опитування «Україна сьогодні: виклики і перспективи», проведеного з 13 до 21 червня Українським інститутом соціальних досліджень імені Яременка та центру «Соціальний моніторинг».

За результатами дослідження, 78,5% респондентів готові брати участь у голосуванні на виборах.

uisr.org.ua

За партію «Слуга народу» готові проголосувати 45,3% респондентів серед тих, хто визначився з вибором і буде брати участь у голосуванні. За результатами ролінгового опитування «Соціального моніторингу» від 20 червня, рейтинг підтримки «Слуги народу» був 49,8%.

За «Опозиційну платформу — За життя» готові проголосувати 12,1% опитаних (за даними попереднього опитування — 10,3%), за ВО «Батьківщина» — 8,8% (за даними опитування від 20 червня — 9% ), за «Європейську солідарність» — 8,4% (за даними від 20 червня — 8,7% ), партію «Голос» — 6,8% респондентів (раніше — 5,9%).

uisr.org.ua

За партію Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» готові проголосувати 4,5% респондентів з тих, хто визначився зі своїм вибором, а за партію Ігоря Смешка «Сила і честь» — 4,4%.

За «Радикальну партію» готові проголосувати 3%, ВО «Свобода» — 1,7%, «Українську стратегію» — 1,2%, «Обʼєднання «Самопоміч» та «Опозиційний блок — Партія миру і розвитку» набирають по 0,9%. Важко відповісти 12,9% респондентів.

Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтервʼю (face-to-face) за місцем мешкання респондента. Усього опитано 3 тис. респондентів, похибка не перевищує 1,8%.