Вночі: суд відмовив Парасюку в реєстрації ЦВК, партія Саакашвілі візьме участь у виборах, а його дружина очолила мітинг у Тбілісі

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Дружина Саакашвілі очолила протест у Тбілісі

Дружина українського політика Міхеїла Саакашвілі очолила акцію протесту «Марш свободи», організовану у суботу, 29 червня. Про це повідомляє Інтерфакс.

На мітинг прийшли близько 7 тис. осіб. Частина людей зібралася біля будівлі філармонії і ходою попрямувала до парламенту. Багато з них тримали в руках прапори Грузії, Євросоюзу, НАТО та України.

Пізніше до них приєдналася колона членів і прихильників опозиційної партії «Європейська Грузія».

Як вдалося зʼясувати, у перших рядах йшла дружина лідера партії «Рух нових сил» Сандра Рулофс.

СБУ вилучила партію контрабандних сигарет. Найбільшу в історії України

Служба безпеки України вилучила найбільшу партію контрабандних сигарет на Закарпатті. Загальна вартість товару перевищує 70 млн грн, передає пресслужба СБУ.

«Під час проведення санкціонованих обшуків на нелегальній «оптовій базі» в прикордонному районі Закарпаття, яка використовувалася контрабандистами для накопичення товару та формування вантажів, правоохоронці вилучили більше десяти тисяч коробів цигарок різних марок та виробників без марок акцизного податку та без відповідних документів. Орієнтована вартість вилученої продукції становить близько сімдесяти мільйонів гривень. Крім того виявлено тринадцять вантажних автомобілів, які переміщали підакцизну продукцію», — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці уточнили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Український боксер Вихрист здобув «золото» на Європейських іграх

Український боксер Віктор Вихрист, який виступає у ваговій категорії понад 91 кг, виграв золоту медаль у передостанній день змагань на ІІ Європейських іграх. Про це повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету на своїй сторінці в Twitter.

«Я на сьомому небі від щастя», — зазначив спортсмен.

Фінальний поєдинок проходив між Вихристом і представником Франції Мурадом Алієвим і закінчився з рахунком 4:1.

ЦВК не реєструватиме Парасюка кандидатом на вибори. Є рішення суду

Апеляційна інстанція відхилила скаргу народного депутата Володимира Парасюка і залишила в силі рішення Центральної виборчої комісії щодо відмови реєстрації його на дострокових парламентських виборах. Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Ну що, друзі, ми програли і апеляцію. Знаєте, ми все зробили правильно, але суддям просто плювати на закон і справедливість. Вони чують лише вказівки по телефону і давно не чують людей. Ніхто навіть не дивився матеріали справи», — зазначив він.

Парасюк також вирішив звернутися до президента Володимира Зеленського.

«Пане Зеленський, Ви — новий президент, якому люди довірились. Якщо ви нічого не зміните, то ейфорія дуже швидко пройде. І все закінчиться не розпочавшись», — підкреслив він.

ЦВК зареєструвала партію Саакашвілі на виборах у Раду

Центральна виборча комісія на засіданні в суботу, 29 червня, прийняла рішення про реєстрацію партії експрезидента Грузії і лідера «Руху нових сил» Михеїла Саакашвілі на дострокових парламентських виборах. Про це відомство повідомило на своїй сторінці в Facebook.

«ЦВК зареєструвала кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку політичної партії «Рух нових Сил Михайла Саакашвілі» у ЗБВО [загальнодержавний багатомандатний виборчий округ] та кандидатів у народні депутати України, висунутих цією партією, в ОВО [одномандатний виборчий округ]», — йдеться в повідомленні.

Загалом, за даними ЦВК, було зареєстровано 88 кандидатів у народні депутати.