Балух уже дві доби відмовляється від їжі та води. Він перестав спати

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Український політвʼязень Володимир Балух відмовляється від їжі та води вже два дні. Через це виникли порушення в нервовій системі і він перестав спати.

Про це повідомила його адвокатка Ольга Дінзе під час спілкування з «Крим.Реалії».

«Він повідомив мені про те, що дійсно оголосив голодування на знак протесту проти порушення його права на зустріч з консулом України. Оскільки він є громадянином України, він має безумовне право на зустріч з консулом. І в даний час поки він відмовляється від вживання їжі та води. Тобто в даний час він перебуває на сухому голодуванні», — зазначила вона.

Дінзе уточнила, що на сухому голодуванні Балух довго не протягне, оскільки «при відмові від вживання води виникає швидке порушення роботи не тільки внутрішніх органів, але й також порушення роботи нервової системи, що повʼязано з повною втратою сну». За її словами, українець не спить вже дві доби.

У звʼязку з цим вона звернулася до начальника колонії з проханням надати Балуху цілодобову медичну допомогу, а його самого перевести в медичну частину.

«Європейський суд безпосередньо декларує те, що особі необхідно надавати повну, комплексну допомогу, не порушуючи його права на відмову від вживання їжі. Тобто тут і медична допомога, тут і допомога інших профільних лікарів, включно із психологом. У звʼязку з цим я в заяві вказала на те, що прошу дозволити допуск до Балуха в даний час лікаря судово-медичного експерта з понад 30-річнимм стажем для його попереднього огляду і обстеження», — наголосила адвокатка.

  • 27 червня Володимир Балух, якого утримують в російській колонії у Тверській області, знову оголосив голодування і вимагає пустити до нього українського консула.
  • 21 червня кримчанина Володимира Балуха знову перевели до штрафного ізолятора в колонії у Тверській області.
  • Раніше Балух скаржився на біль у голові та грудях.
  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року в Криму. Співробітники ФСБ заявили, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — за те, що відмовився знімати прапор України у дворі свого будинку в Криму.