Балуха знову перевели до штрафного ізолятора в російській колонії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Кримчанина Володимира Балуха, якого Росія засудила нібито за зберігання боєприпасів, знову перевели до штрафного ізолятора в колонії Тверської області в Росії.

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на єпископа Апостольської православної церкви (АПЦ) Росії, члена Правозахисної ради Санкт-Петербурга Григорія Міхнова-Вайтенка.

«Йому можна було передати знову посилку та передачу... Пішли сьогодні [20 червня]. Сьогодні, коли приймальниця розбиралася, можна чи не можна, надійшла інформація, що Балуха знов помістили в ШІЗО і, відповідно, передача йому не дозволена», — сказав єпископ.

Поки невідомо, як довго Балух перебуває в ШІЗО.

  • Український політвʼязень Володимир Балух, якого утримують в російській колонії в Тверській області, повідомив про біль у голові та грудях.
  • 30 травня російські тюремники перевели до лікарні українського політвʼязня Володимира Балуха.
  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року в Криму. Працівники ФСБ заявили, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через те, що відмовився знімати прапор України у дворі свого будинку в Криму.
  • Балуха засудили до пʼяти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ — про незаконне зберігання зброї і вибухівки та дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства. 3 жовтня 2018 року «Верховний суд» Криму помʼякшив вирок на місяць.