Сервіс DeepNude, що «роздягав» жінок на фото, вирішили закрити

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Розробники сервісу DeepNude, що створює підроблені фотографії оголених жінок за допомогою нейромережі, оголосили про закриття проєкту.

Про це його автори повідомили у Twitter.

Це сталося через пʼять днів після його офіційного запуску. Розробники визнали, що серйозно недооцінили попит на додаток і вирішили закрити його, оскільки «світ поки не готовий до DeepNude».

«Ми думали, що будемо продавати обмежену кількість копій в місяць. Якщо чесно, додаток не такий вже приголомшливий, він працює тільки з певними фото. Ми ніколи не думали, що він стане вірусним, і ми втратимо контроль над трафіком. Ми сильно недооцінили запит», — заявили автори програми.

Вони додали, що «якщо додаток використовують 500 тисяч користувачів, то ймовірність того, що люди стануть зловживати ним, занадто висока».

DeepNude — це програма, яка за допомогою нейромережі редагує фотографії жінок, прибираючи одяг і домальовуючи замість нього частини оголеного тіла.

Вебверсія DeepNude вийшла 23 березня, а через три місяці зʼявилася програма для Windows і Linux.

Додаток набув широкого поширення після того, як 27 червня про нього повідомили ЗМІ.

  • У травні стало відомо, що додаток для смартфонів Ever, який пропонує користувачам безкоштовне резервне копіювання всіх фотографій, таємно використовує приватні знімки для розробки та продажу програмного забезпечення для розпізнавання облич.