Додаток для смартфонів таємно використовував фото користувачів для розробки програм з розпізнавання облич

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Додаток для смартфонів Ever, який пропонує користувачам безкоштовне резервне копіювання всіх фотографій, таємно використовує приватні знімки для розробки та продажу програмного забезпечення для розпізнавання облич.

Про це пише The Verge.

Додаток зʼявився у 2013 році, але тоді він пропонував лише зберігання фотографій у хмарному сховищі. У 2017 році розробники додали функцію розпізнавання облич, бо вирішили, що такий бізнес більш прибутковий.

Однак користувачів не повідомили про таке нововведення. Люди не знали, як використовуються фотографії, до яких має доступ додаток. В його описі зазначено лише те, що він вміє розпізнавати обличчя для сортування фотографій.

  • 18-річний американець Усман Ба подав позов проти компанії Apple на $1 млрд через те, що система розпізнавання облич компанії прийняла його за розшукуваного злочинця.
  • Близько 2,7 млн особистих розмов громадян Швеції з працівниками медичних установ потрапили у відкритий доступ в інтернеті. Через випадковий витік інформації в компанії Medicall, що базується в Таїланді, у мережу потрапили близько 170 тисяч годин приватних розмов.