«Вона фантастична жінка». На полях G20 Трамп поговорив із Меркель про Україну

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Президент США Дональд Трамп і канцлерка Німеччини Ангела Меркель зустрілися на полях саміту «Великої двадцятки» в Осаці (Японія) та обговорили, зокрема, підтримку економічних реформ в Україні.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому в Twitter.

Під час зустрічі сторони говорили, зокрема, про небезпечну діяльність Ірану на Близькому Сході, стабілізацію у Лівії та в африканському Сахелі, а також про підтримку економічних реформ в Україні.

Також лідери країн обмінялися думками про переговори з Китаєм щодо торговельної угоди, яка має встановити справедливі стандарти глобальної торгівлі.

«Вона фантастична людина, фантастична жінка. І я радий бути її другом», — сказав президент США перед переговорами з Меркель, пише Handelsblatt.

  • В Осаці (Японія) 28—29 червня 2019 року проходить 14-й зʼїзд керівників країн Великої двадцятки. У звʼязку з проведенням саміту японська влада ввела безпрецедентні заходи безпеки. Зокрема, запроваджено тимчасову заборону на використання камер схову і сміттєвих контейнерів на залізничних станціях.
  • 28 червня в Осаці відбулася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна, на якій вони обговорили ситуацію в Ірані, Сирії, Венесуелі й Україні, а також питання роззброєння, торгівлі та протекціонізму.
  • В кінці листопада 2018 року Трамп скасував зустріч з Путіним на полях саміту G20 в Аргентині через захоплення українських моряків у Керченській протоці.
  • Після цього Трамп і Путін не потиснули один одному руки під час церемонії спільного фото перед початком саміту G20 у Буенос-Айресі.