Гендиректор «1+1» та кандидат у нардепи Ткаченко не планує балотуватися в мери Києва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кандидат у депутати Верховної Ради від партії «Слуга народу», генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко не планує балотуватися в мери Києва. Про це він розповів у інтервʼю theБабелю.

«Не збираюся», — відповів Ткаченко на питання про плани поборотися за посаду міського голови столиці, додавши, що нині зосереджений на виборчій кампанії до парламенту. Разом з тим, Ткаченко зазначив, що через «політичні домовленості Порошенка і Кличка, які були і залишаються в місті однією командою», зараз голова Київської міськадміністрації та мер — одна й та сама людина.

«Але де-юре існує це роздвоєння. Хоча логічно, щоб був один законно обраний мер зі своїм виконкомом. І в місті може бути префект із функціями нагляду за дотриманням законності», — розкрив своє бачення Ткаченко.

Він також додав, що у Верховній Раді для нього важливим є ухвалення закону про столицю. «У Києві існує один центр прийняття рішень — Київрада. Є мерія і КМДА, і вони, як і раніше, суміщені. У місті немає самоврядування. Це створює великі можливості для корупції, чим уже пʼять років користується київська влада і мер, який про все це знає», — підкреслив Ткаченко.

За його словами, до киян ці проблеми доходять у вигляді поганих доріг, старої інфраструктури та хаотичної забудови. «Показушні запуски скляних мостів, не введених в експлуатацію, покращують настрій будівничим, але навряд чи городянам, які заплатили за це дійство за подвійним тарифом. Місто зберігає європейський вигляд тільки подекуди, і багато в чому завдяки особистій ініціативі активістів. У Києва вкрали 5 років нормального розвитку», — підкреслив Ткаченко.