У партії Порошенка заявили, що ДБР проводить обшуки у волонтера Юрія Бірюкова

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На офіційному сайті політсили колишнього президента Петра Порошенка «Європейська солідарність» заявили про обшуки в волонтера Юрія Бірюкова, який балотується від неї до парламенту. Про це йдеться на сайті партії.

Наразі відомо, що обшуки в Бірюкова проводять слідчі Держбюро розслідувань. Обшукують помешкання волонтера.

«Обшуки в кандидата в народні депутати від «Європейської Солідарності», відомого волонтера та громадського діяча Юрія Бірюкова, які розпочалися сьогодні за відверто невмотивованим рішенням суду, партія «Європейська Солідарність» вважає цинічним політичним тиском і неприховуваним переслідуванням з політичних мотивів», — йдеться в повідомленні.

Під час брифінгу кандидат у народні депутати від партії «Європейська солідарність» Віталій Гайдукевич зазначив, що в Бірюкова працівники ДБР уже вилучили кілька речей.

«У Бірюкова вилучили аж дві піксельні куртки і синеньку книжечку про матеріальне забезпечення Збройних сил України, — це загальнодоступний документ. Дві куртки та одна книжка, — все», — розповів Гайдукевич.

У партії також заявили, що розцінюють обшуки в Бірюкова як частину реваншу та спробу розправи над тими, хто в перших лавах допомагав українським військовим протистояти російській агресії.

Сам Бірюков стосовно обшуку зробив короткий допис в Facebook.

«Вони дуже сподівалися знайти злата-срібла, тонни грошей, колекції раритетних автомобілів ... Скажу чесно — і я б таке хотів знайти. Але на жаль», — написав волонтер.

Юрій Бірюков — український бізнесмен, який через створену ним групу волонтерів «Крила Фенікса» здійснює забезпечення українських військ під час війни на сході України, радник президента Петра Порошенка (з серпня 2014 року по травень 2019), помічник міністра оборони (з жовтня 2014).