Справа Гандзюк: СБУ проводить обшуки у заступника голови Херсонської облдержадміністрації Рищука

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Співробітники Служби безпеки проводять обшуки у заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Євгена Рищука у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Про це theБабелю повідомили у пресслужбі СБУ.

У відомстві не повідомили деталі обшуків, посилаючись на таємницю слідства.

Сам Рищук у Facebook заявив, що обшуки провели в його будинку в Херсоні, у кінному клубі й офісі. Він зазначив, що зараз він перебуває в Києві, а обшуки проводилися «з порушенням».

Рищук повʼязав обшуки з виборами до парламенту (він балотується в Раду по одномандатному округу). «Я бачу, що вибори почалися. Я не думав, що так цинічно і безпринципно будуть використовувати імʼя дівчини, яка загинула так страшно, у боротьбі з конкурентами на виборах», — сказав він, закликавши голів СБУ, МВС, Генпрокуратури, а також президента «припинити цей бєспрєдєл».

Прессекретар генерального прокурора Лариса Сарган пізніше повідомила, що обшуки проводилися за дорученням генпрокурора Юрія Луценка, проте в пості не вказала прізвище Рищука.

«Група слідчих у Херсоні та Херсонській області проводить 13 обшуків, відповідно до ухвал слідчого судді. Слідчі дії проводяться в рамках проваджень за фактом заподіяння тілесних ушкоджень К. Гандзюк на виконання доручення генпрокурора, направленого до СБУ», — написала вона.

  • Раніше батько вбитої Катерини Гандзюк заявив, що Рищук причетний до вбивства його дочки і є одним з організаторів злочину.
  • Журналісти програми «Слідство.Інфо» оприлюднили відеозапис, в якому підозрюваний у вбивстві Гандзюк Олексій Левін розповів, що до нього з проханням «якось покарати» Гандзюк звертався заступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук.
  • 9 квітня Рищук написав заяву на звільнення з посади заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації.
  • 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області виніс вирок пʼятьом ексучасникам АТО, які брали участь у вбивстві Гандзюк. Тюремні терміни отримали Сергій Торбін (організатор), Микита Грабчук (облив кислотою), Віктор Горбунов (купив кислоту), Вʼячеслав Вишневський (був спостерігачем) і Володимир Васянович (теж був спостерігачем).