Будівля Адміністрації президента не відповідає музейним вимогам. З Українським домом теж є труднощі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Національному художньому музеї України заявили, що будівля Адміністрації президента, яку Володимир Зеленський хоче облаштувати під художній музей, не відповідає необхідним вимогам.

Про це йдеться в заяві НХМУ у Facebook.

«Будівля Адміністрації на Банковій зараз абсолютно не відповідає музейним потребам. Щоб адаптувати споруду, збудовану в 1936—1939 роках для штабу Київського особливого військового округу, до музейної діяльності, потрібні не лише передача права власності на будівлі і землю під ними, але й програма трансформації, відповідне організаційне та фінансове забезпечення», — йдеться у повідомленні.

У НХМУ також зазначили, що з Українським домом, у якому Зеленський має намір облаштувати Офіс президента, також є низка труднощів.

«Насамперед має бути визначена доля двох музеїв, фонди яких зараз перебувають в Українському домі — музею Леніна та МВЦ «Музей історії Києва», — заявили в Нацхудмузеї.

  • Володимир Зеленський планує перетворити у музей будівлю на вулиці Банковій у Києві, де зараз розташована Адміністрація президента. А сам збирається переїхати в Український дім на Європейській площі, де створить Офіс президента.
  • 20 червня Володимир Зеленський підписав указ №417/2019 про створення Офісу президента України шляхом реорганізації та скорочення чисельності працівників Адміністрації президента.